Sümeg hírek

A kultúra fejlesztéséért fogott össze Sümeg más városok intézményeivel

A kultúra fejlesztéséért fogott össze Sümeg más városok intézményeivel
A vidéken élők közművelődési és az oktatási esélyeinek növelése céljából fogott össze négy közművelődési intézmény, köztük Sümeg. A közösen benyújtott pályázatuk pozitív elbírálásban részesült, így összesen 66 millió forintnál is több fordítható a kultúra fejlesztésére.
Március 30-án, pénteken tartották a kistérségek összefogását és a közösségek építését elősegítő európai uniós pályázat projektzáró rendezvényét. Az eseményen Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere tartott beszédet, melyben a kultúra jelentőségére és fontosságára hívta fel a figyelmet. A projekttel kapcsolatos adatokat Tóth Andrea projektmenedzser ismertette, melyekből kiderül, hogy a százszázalékos támogatással rendelkező program 66 millió forintot is meghaladó hozzájárulást nyújt a résztvevő intézmények számára. A legnagyobb összeget, közel 27 millió forintot a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház kapta, emellett a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár 16 millió 274 ezer forinthoz,  a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány 11 millió 953 ezer forinthoz, a Bázakerettye és Térsége Bányász Művelődési Egyesület pedig 10 millió 928 ezer forinthoz jutott hozzá.

A sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház is részesült a 66 millió forintos támogatási pénzből, melyen három intézménnyel osztozott.

Csaknem 27 millió forintos támogatáshoz jutott a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház

A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy a közoktatás minőségét javítsák az intézményekben, kezdve az óvodás kortól. A program során közösségi programok, nyári táborok szervezése valósul meg, de a helyi etnikai kultúra, a tradicionális tevékenységek és a népi értékek megismerése is a középpontba kerül, Sümegen pedig helytörténeti klub is alakult.

-W-