Sümeg hírek

A megyének fontosak az idősek

A megyének fontosak az idősek
Közel öt millió forintos beruházással vizesblokkokat újítottak fel Peremartonban, az idősek otthonában, amit ünnepélyes körülmények között adtak át július 2-án. Talabér Márta megyei közgyűlési alelnök szerint a mai nehéz helyzetben a kisebb lépéseknek is érdemes örülni.
Tóthné Szőke Rozália a 152 férőhelyes és 80 dolgozóval működő intézmény igazgatója köszöntőjében üdvözölte, hogy a pályázati pénzből megvalósított munkálatokkal a fürdőszobák és mellékhelyiségek zöme korszerű, ott könnyen, igényes körülmények között tisztálkodhatnak az idős emberek. Lényeges, hogy a beruházással minden nagyobb blokkban található olyan fürdőszoba, ahol fekvőbeteget is el tudnak látni a gondozók. Az igazgató bemutatta a megújult vizesblokkokat, illetve azt a részleget, ahol terveik szerint átmeneti elhelyezésre alkalmas helyiségeket szeretnének létrehozni.

Átadás

Kép az új épületrész átadásárólKiemelten kezeli a megye az ágazat helyzetét. Valamennyi intézményben végeztek, illetőleg ezentúl is terveznek különféle átalakítást, munkálatot - derült ki Talabér Márta szavaiból. Az alelnök utalt arra, hogy a peremartoni otthonban is sok kedvező változás, felújítás történt az elmúlt tíz esztendő alatt, amit folytatni szeretnének.

(Forrás: vpmegye.hu)

 

Sümeg Online


Szólj hozzá a Sümeg fórumon!