Sümeg hírek

Biztonságban Sümeg és Tapolca között

Biztonságban Sümeg és Tapolca között
A Tapolcát és Sümeget összekötő útszakasz (7319-es út) felújítását az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaira támaszkodva végezték el. A beavatkozás költségvetése 542 millió forint volt. A teljes program szintjén az ERFA forrásaira támaszkodva összesen 73 projekt keretében 1114 kilométernyi út felújítása történik meg 2009 végéig. A program teljes költségkerete 50 milliárd forint.
A felújítás során a szabályos közbeszerzési eljáráson nyertes Horváth-Ép Kft. több jelentős munkálatot is végrehajtott. Egyfelől kiszélesítette az utat, egyben ívkorrekciót is végzett, megerősítette az aszfaltot. Másfelől kitisztította az árkokat, kijavította az átereszeket, padkarendezést hajtott végre. Ezeken túlmenően az úton lévő hidakat, mint a Viszlói-patak feletti és a tőle nem messze lévő időszakos vízfolyás feletti hidakat is felújította. A kivitelező forgalomtechnikai és biztonsági elemeket is kiépített.


A most megújult útszakaszon jelentősen csökkent az utazási idő, az érintett települések elérése könnyebbé, kényelmesebbé, biztonságosabbá vált. A magyar Közút Nonprofit Zrt. mint projektgazda így európai szintű közlekedési infrastruktúrát adott át a térség lakosainak.


A két érintett település, Tapolca és Sümeg hazánkban egyedülálló módon testvérvárosi szerződést kötött egymással. Az itt élők minden évben többször is közös programokat szerveznek, többek között az érintett úton is. Az itt élők véleménye szerint innentől kezdve valóban számos közös projektet tud beindítani Tapolca és Sümeg, ahol a városok és polgáraik egymással, egymásért dolgoznak. A két város tervei szerint a felújítás hatására a térség sikeresebben vonzza majd a potenciális befektetőket is, akik elsősorban az infrastruktúra, az utak állapotát vizsgálják.


A projekt megvalósításával közvetlenül érintettek száma a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakembereinek becslése szerint mintegy 26 ezer fő.

 

biztonsag_kep_966_2009081285519_779.jpg

A felújtott útszakasz a térképen

 

További információ


Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Tel.: 06-1-819-9144

E-mail: kommunikacio@kozut.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Weboldal: www.kozut.hu

 

(Forrás: sumeg.hu)

 

Sümeg Online


Szólj hozzá a Sümeg fórumon!