Sümeg hírek

Csaknem 100 millió forintból létesül élménypark Sümegen

Csaknem 100 millió forintból létesül élménypark Sümegen
Európai Uniós támogatásból építenek történelmi élményparkot Sümegen. A közel 100 millió forintos beruházás várhatóan június végére fog megvalósulni a Veszprém megyei városban.
Temesvári Balázs, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója a december 15-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 100 millió forintos fejlesztéshez a Kapitány-Holding Kft. 46 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv egyik pályázatán. Nelhübel Zoltán, a kivitelező cég képviselője a beruházás részleteit ismertetve kifejtette, hogy a sümegi vár lábánál történelmi játszótér, török ostromtábor és egy ajándéküzlet kap majd helyet, valamint látható lesz egy hadigépeket felvonultató kiállítás is. Emellett különböző tűzfegyverekkel, török vezérsátrakkal, illetve tiszti- és katonai sátrakkal is megismerkedhetnek a látogatók.

Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere szerint az épülő élménypark a város jó hírnevét fogja vinni akár az országhatáron túlra is.

Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere (Fotó: sumeg.hu)

Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere szerint a vár és környékének fejlesztése igen fontos feladat, hiszen ez számít a város legkiemelkedőbb idegenforgalmi látványosságának. Hozzátette, hogy a június végére felépülő történelmi élménypark jelentősen hozzájárul Sümeg jó hírnevének terjesztéséhez Magyarországon és külföldön egyaránt.

-W-