Sümeg hírek

Élelmiszert adományozott egy otthonnak Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere

Élelmiszert adományozott egy otthonnak Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere
Fél évre elegendő bio élelmiszert és több száz liter biotejet adományozott Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere a lesencetomaji otthonnak. Az intézmény már nem először részesült ilyen segítségben.
Rátosi Ferenc - polgármester, SümegHat hónapra elegendő az a bio élelmiszer mennyiség, melyet Sümeg polgármestere, Rátosi Ferenc adományozott a lesencetomaji otthonnak. Az intézményben lévő gondozottak közül sokan csak pépes táplálkozást vehetnek igénybe, a mostani adomány pedig ezeknek a lakóknak teszi változatosabbá és vitamindúsabbá az étrendjét. Rátosi Ferenc az élelmiszer mellett 600 liter biotejjel is segítette az otthont, melyből többek között tejberizst és kakaót készítenek az ellátottaknak. A lesencetomaji otthon életében ez a harmadik olyan alkalom, mikor élelmiszer adományhoz jutnak. Az intézményben 10 személyt, köztük két Sümegről járót gondoznak nappali ellátás keretében.

Rátosi Ferenc az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend komturja, mely karitatív feladatok ellátásán belül nyújt segítséget a rászorulóknak. Évente több alkalommal Sümegre és Pápára szállítanak adományokat, karácsony és mikulás környékén pedig ajándékokat osztanak az óvodásoknak.

Cikk és fotók forrása: www.sumeg.hu

-W-