Sümeg hírek

Elismerésben részesült Sümeg városa

Elismerésben részesült Sümeg városa
Sümeg város önkormányzata és az Ordo Militaris Tautonicus lovagrend is oklevelet kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli régiójának vezetőségétől.
Az elismeréseket a sok év óta sikeresen működő együttműködésért kapta a város és a lovagrend. Az önkormányzat évek óta segíti a szeretetszolgálat sümegi csoportjának munkáját, akik főként az adományok, többségében Hipp bio tartós élelmiszerek tárolását és szétosztását végzik. Az önkéntesek munkájának hatalmas jelentősége van, hiszen akkor nyújtanak segédkezet az embereknek, amikor a legnagyobb szükségük van rá. Önzetlenül, szívből jövő jósággal és mindig mosolyogva fordulnak azok felé az emberek felé, akiknek segítséget nyújtanak. Meghallgatják az emberek panaszait és reményt adnak számukra, együttérzést és őszinte szeretetet sugároznak, ami sokszor többet jelent, mint az adományozott csomag.

Oklevelet kapott a lovagrend
Sümeg Önkormányzata és  az Ordo Militaris Tautonicus lovagrend is kapott oklevelet

A Magyar Málati Szeretetszolgálat nagyon hálás Sümeg önkormányzatának és a lovagrendnek is a sok segítségért. Köszönetképpen egy ünnepséget is szerveztek, ahol oklevéllel és ajándékokkal köszönték meg a kiemelkedő munkát végző személyeknek a segítő közreműködést. Elismerésben részesítették Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottat és két sümegi vállalkozót a Scotti Udvarház üzemeltetőjét, Kulcsár Zoltánt, valamint a Bódai Műanyag Kft. tulajdonosát, Bódai Miklóst is. Az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend egykor katonai rend volt, de ma már kizárólag kreatív feladatokat látnak el. Jelentős támogatás nyújtanak Pápa és Sümeg városának, az intézményeknek és a rászorulóknak is. A Máltai Szeretetszolgálattal karöltve küzdenek a szegénység ellen.

 

(Forrás: sumeg.hu)

 

-BT-