Sümeg hírek

Föld-napi szemétszedő akció

Föld-napi szemétszedő akció
Több, mint hatszáz résztvevő, legalább hetven kilóméter hosszúságú útszakaszt tisztított meg Sümeg környékén, a Föld-napi szemétszedő akció alkalmából.
A környezetvédelmi program délelőtt tíz órakor a Kisfaludy gimnázium udvarán kezdődött, ahol dr. Rédei Zsolt polgármester köszöntötte a résztvevőket,s kívánt eredményes munkát.
dr. Rédei Zsolt
dr. Rédei Zsolt polgármester köszöntötte a résztvevőket

Az akció kapcsolódott a Közútkezelő Kht országos és megyei Föld-napi programjaihoz. A sümegi önkormányzat részéről Judi József alpolgármester volt a koordinátor, illetve ő készítette elő, s szervezte meg a megye legnagyobb létszámú Föld-napi megmozdulását. Amint azt a helyszínen megtudtuk, a Közútkelezelő Kht. biztosította a láthatósági mellényeket, a kesztyűket, a zsákokat, és a begyűjtött hulladék elszállításáról is ők gondoskodtak. Nem kis mennyiségről van szó, mintegy 130 köbméter gyűlt össze a szorgalmas kezeknek köszönhetően. Az akcióban nagy számban vettek részt a diákok, de az intézmények dolgozói, a civil szervezetek, sőt még a kórház is képviseltette magát.

 

Az ásványvízről ezúttal Kékkút gondoskodott, a szervezők pedig a Kisfaludy étterem udvarán gulyáspartival lepték meg a délutánra már kissé megfáradt dolgozókat.

 

Szemétszedés
Szemétgyűjtés közben


A szemétgyűjtési akció kiterjedt a Zalagyömörő, a Csabrendek, a Mihályfa, a Sümegprága, a Bazsi, az Uzsa és a Darvastó felől Sümegig tartó útszakaszok mindkét oldalára.

 

A Sümeg-Tapolca közötti szakasz ezúttal az ott zajló útépítési munkálatok miatt kimaradt. A szemtészedők egyébként munkavédelmi oktatáson is átestek korábban, a munkálatok során pedig komoly segítséget jelentett a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők jelenléte a helyszínek biztosítása vonatkozásában.

 

(Forrás: sumeg.hu)

 

Sümeg Online


Szólj hozzá a Sümeg fórumon!