Sümeg hírek

Két vár is megújul uniós támogatásból

Két vár is megújul uniós támogatásból

Két vár is megújul a 1,3 milliós uniós támogatásból, a Veszprém megyében a sümegi vár és a várpalotai Thury-vár. A két turisztikai fejlesztés támogatási szerződését a napokban írták alá, ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót Sümegen.

A pályázaton négy Veszprém megyei nyertes projekt volt. Uniós támogatás meghaladja a 2,2 milliárd forintot. A sümegi vár felújítására Sümeg önkormányzata 682 millió forintot kapott. A Szindbád Nonprofit Kft. pedig 624 millió forint uniós támogatással valósíthatja meg a várpalotai Thury-vár építészeti felújítását. A másik két nyertes pályázat tovább folytatódik a pápai termálfürdő fejlesztése illetve kommunikációs központ létesül a Veszprémi Várban.

 

Sümeg vár

Sümeg vár képe

 

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökének véleménye szerint ne csak szállodák létesüljenek az uniós források felhasználásával, hanem olyan attrakciók is, melyek vendégek ezreit vonzzák.

 

Veszprémi vár

Veszprémi vár képe

 

Meganyi fejlesztés lesz a sümegi vában és a kápolnát kívül belül felujitják. Az esélyegyenlőség érdekében biztosítva lesz a mozgáskorlátozottak számra a várba történő feljutás. A beruházás összköltsége 822 millió forint.

 

Forrás:MTI

 

-DS- MCOnet

 

Sümeg Online - sumeg.mconet.biz

 

Szóljon hozzá a fórumon!