Sümeg hírek

Kétmilliós beruházás a sümegi térségben

Kétmilliós beruházás a sümegi térségben
Közel kétmilliárd forintos összköltségből készül el a sümegi térség szennyvízhálózata, melynek segítségével több mint 10 ezer ember számára nyílik elérhetővé a csatornahálózat.
A Sümeg és térségében ez év januárjában kezdődő csatornázási munkálatok összköltsége 1,7 milliárd forint, melyből 1,4 milliárd forintot a Környezetvédelmi és Energia Operatív Program keretein belül az Új Széchenyi terv európai uniós forrásból támogat. Az új csatornahálózat kiépítése az alábbi településeken valósul meg: Sümeg, Dabronc, Gógénfa, Heyefő, Ukkon, Zalaerdőd és Zalagyömörő. Ezen kívül fejlesztésre kerül még a sümegi szennyvízkezelő üzem is.

Szennyvízcsatorna építés Sümegen
A csatorna építési munkálatokat az Új Széchenyi terv támogatja

A szennyvízcsatorna hálózat kiépítése igen nagy jelentőséggel bír a települések számára. Az érintett települések ezáltal nem csak fejlettebbek lesznek, hanem egy lépéssel közelebb kerülte Európa fejlettebb részeihez. A Sümeg és térsége fejlesztési beruházás kiemelt fontosságú a vízbázis és vízvédelmi szempontok miatt is. Az európai uniós elvárásoknak megfelelő szennyvízhálózat megépítése szerves része az ország vízügyi stratégiájának.

 

-BT-