Kihívás a borászoknak - Sümeg

Sümeg - Különleges kihívást tartogat az idei év a borászok számára, ugyanis a hőség és az enyhe tél miatt már most megkezdődik a szüret. - írja a Napi Gazdaság.
A minőséggel kapcsolatban fontos, hogy a mostanihoz hasonló években nem a cukorszint a legfontosabb a boroknál, hanem a savszint. Nagy melegben ugyanis hamar lebomlanak a savak, a borászoknak most gyakran figyelemmel kell kísérniük a szőlő érettségét, hogy a megfelelő pillanatban tudjanak szüretelni.

A szőlő és a bor mennyisége idén várhatóan kevesebb lesz a szokottnál, ennek egyrészt a meleg, másrészt az Alföldön a tavaszi fagykár az oka. Emellett az elmúlt két évben közel ötezer hektár ültetvényt vágtak ki. Az export várhatóan idén is megmarad a szokott 600-700 ezer hektoliteres szinten, a termés elegendőnek látszik a belső ellátásra, így elvileg nem lesz szükség importra.

Forrás: www.tozsdeforum.hu

Szóljon hozzá fórumon: Kihívás a borászoknak - Sümeg

Sümeg linkajánló: sumeglink.mconet.biz

Képeslapküldő : Küldjön képeslapot ismerősének!

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu