Sümeg hírek

Megújul a régió egészségügye

Megújul a régió egészségügye
A 480 milliárdos uniós támogatás jelzi, kedvező, hogy csatlakoztunk az EU-hoz - hangsúlyozta Székely Tamás a szaktárca minisztere a támogatási szerződések átadási ünnepségén június 5-én, a megyeháza Szent István termében.
A 32 nyertes összesen ezúttal 2,5 milliárd forint uniós támogatásra számíthat, amelynek 90 százaléka vissza nem térítendő támogatás. Ezzel közel három milliárd forint értékben valósul meg beruházás a régióban, Fejér, Komárom-Esztergom, és Veszprém megyében - mondta Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. A pénzből a kistérségekben megújul az alapellátás, helyi egészségházak épülhetnek, illetőleg fejleszthetik az önálló járó beteg szakrendelőket. A beruházások zöme Veszprém megyében valósul meg.

Lasztovicza Jenő

Lasztovicza Jenő beszéd közben

Üdvözölte a pályázati lehetőséget, a leendő beruházásokat Lasztovicza Jenő. Mint mondta az emberek, a családok egészsége, biztonságos ellátása kiemelten fontos feladat. A megyei közgyűlés elnöke beszélt a megye kórházainál végbement egészségügyi integrációról, majd kiemelte: az egészségügybe való befektetés látványosan megtérül, ráadásul gazdaság élénkítő hatással is bír. Egy három évvel ezelőtti közgyűlési döntés értelmében a megyében korszerűsítették a mentőállomásokat, és újakat is építettek, így ma már 15 percen belül eljutnak adott helyszínre az orvosok.

 

Megyei elnökök

Megyei elnökök beszélgetnek


Polgár Tibor, a Váti Kht. ügyvezető igazgatója utalt arra, hogy a kiírt pályázatot nagy népszerűség kísérte, ugyanis háromszoros volt a túljelentkezés. Az elnyert pénzből több ezer négyzetméternyi épületet hoznak létre, illetve korszerűsítenek, és jelentős számban vásárolhatnak nagyértékű orvosi eszközt is.


Az összeg negyven százalékát a települések lehívhatják, a többihez a beruházás ideje alatt juthatnak hozzá.

 

(Forrás: vpmegye.hu)

 


Sümeg Online

Szólj hozzá a Sümeg fórumon!