Sümeg hírek

Megújuló energia beruházásokra törekszik Sümeg városa

Megújuló energia beruházásokra törekszik Sümeg városa
Nap-, szél-, biogáz és geotermikus energia felhasználásával kapcsolatos beruházásokat terveznek megvalósítani Sümeg városában. Az önkormányzat a fejlesztésekhez pályázati forrásokat kíván igénybe venni.
Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere szerint a hagyományos energiaforrások magas ára, káros hatásai és korlátozott rendelkezésre állása miatt a jövőben a megújuló energia hasznosítását helyeznék előtérbe. A tervek szerint a város a nap-, a szél-, a biogáz- és a geotermikus energia által nyújtott lehetőségeket használná ki. A Hotel Kapitány épületében már ma is működik egy korszerű napkollektoros rendszer, a közeljövőben pedig a Máltai Szeretetszolgálat épületnél és a tűzoltóság székhelyénél is kiépülhet hasonló. Sümeg kedvező földrajzi helyzete a szélenergia hasznosítását is lehetővé teszi, így adottak lennének a körülmények szélgenerátorok üzembe helyezésére.

Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere szerint a város több megújuló energia beruházásra is pályázik.

Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere a megújuló energiákra helyezné a hangsúlyt

Rátosi Ferenc kiemelte, hogy a régióban három olyan szennyvíztelep is működik, melyek biogáz előállítására biztosítanának lehetőséget, a szennyvízből visszamaradt iszapból előállított biogázból ugyanis gázmotor-generátor segítségével áram termelhető. A polgármester hozzátette, hogy az önkormányzat egyelőre keresi azokat a pályázati lehetőségeket, melyeknek köszönhetően Sümeg zöld várossá válhat.

-W-