Sümeg hírek

Pápai Bázisrepülőtér: példa a világ előtt

Pápai Bázisrepülőtér: példa a világ előtt
Bemutatták a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) Program első C-17-es Globemaster típusú szállító repülőgépét a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) aktiválása alkalmából rendezett ünnepségen, a HM Pápa Bázisrepülőtéren, július 27-én. Bajnai Gordon miniszterelnök a dicsőség napjának, Claudio Bissogniero, a NATO helyettes főtitkára történelmi pillanatnak, dr. Kovács Zoltán Pápa polgármestere a város presztízse, megítélése szempontjából kiemelkedőnek nevezte az eseményt.
-A magyar honvédség reformájának sikeres végigvitele és a NATO misszióban, Koszovóban és Afganisztánban kiválóan teljesítő katonák is hozzájárultak ahhoz, hogy a pápai reptér vált a közös C-17 légiflotta központjává, mely egyben tükrözi a nemzetek közös bizalmát - vélekedett a miniszterelnök. Bajnai Gordon köszönetet mondott a városnak a sikeres programért, amely az ország, Európa biztonsága szempontjából alapvetően fontos. Claudio Bissogniero, a NATO főtitkárhelyettese történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, amelyben 12 ország vett részt, majd ugyancsak a város szerepére helyezte a hangsúlyt. John Zazworsky ezredes, HAW parancsnok és Richard Johnston dandártábornok, SAC Irányító Testület elnökének beszéde után Szekeres Imre miniszter átadta a Nehéz Légiszállítási Ezred zászlaját, majd felolvasták a HAW nyilatkozatát.

A rendezvény résztvevői

Családi fotó a programban résztvevő 12 nemzet képviselőjével-Mintegy 300 millió forintot költöttünk a C-17-es programra, különös tekintettel az oktatásra. A költség hosszútávon megtérül a városnak - válaszolta újságírói kérdésre a város polgármestere. Dr. Kovács Zoltán kitért arra is, hogy jó kapcsolatban, baráti viszonyban állnak egymással az itt dolgozó külföldiek és a helybeliek. A program eddig 150-200 munkahelyet teremtett, mely tovább bővülhet. A beszédek után a meghívott vendégek, köztük megyénk elöljárói megtekinthették a monumentális gépet és beszállhattak pilótafülkéjébe is.


Résztvevők

Polgárdy Imre megyei alelnök is megtekintette a C-17-es belsejét


(Forrás: vpmegye.hu)

Sümeg Online


Szólj hozzá a Sümeg fórumon!