Sümeg hírek

Polgárőrség: a megye legnagyobb civil szervezete

Polgárőrség: a megye legnagyobb civil szervezete
Egyre nagyobb szükség van korunkban a polgárőrök munkájára - vélekedett Lasztovicza Jenő megyei közgyűlési elnök a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége közgyűlésén a Hemóban, április 25-én a megye, a város és a rendőrség vezetői előtt.
Az elnök Kórosi Tibornak, a jogi és etikai bizottság elnökének Veszprém Megye Közbiztonságáért-díjat adott át.

-Összesen 130 egyesület működik megyénkben 4200 taggal. Megyénk polgárőr városa Pápa derült ki többek között Balogh Csaba, elnök helyettes beszámolójából, aki értékelte a tavalyi munkát és beszélt az idei feladatokról.

Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége közgyűlésének résztvevői

Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége közgyűlésének résztvevői-Külön megbecsülést érdemelnek azok, akik szabad idejükben végzik ezt az áldozatos tevékenységet - üdvözölte a megjelenteket levelében Mádl Ferenc, korábbi köztársasági elnök. Csizmadia Gábor ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság képviseletében a sikeres és eredményes együttműködésről beszélt.

Debreczenyi János polgármester az agresszivitás elleni fellépésben, az erőszak megfékezésében, a prevencióban alapvetőnek nevezte a polgárőrök jelenlétét. A város két millió forinttal támogatja működésüket. A város elöljárója Pro Meritis-díjjal ismerte el Szőke István munkáját.

Az év polgárőre idén a badacsonytomaji Fekete Ferenc lett, a településnek járó kitüntető címet pedig Berhida egyesülete nyerte el.

(Forrás: vpmegye.hu)

Sümeg Online


Szólj hozzá a Sümeg fórumon!