Sümeg hírek

Telekértékesítési felhívás

Telekértékesítési felhívás
Értesítjük a tisztelt lakosságot, érdeklődőket, hogy a Képviselő-testület 60/2009. (II.24.) határozata alapján Sümeg Város Önkormányzata megkezdi a tulajdonában lévő József Attila utcai, közművesített lakótelkek értékesítését.
A lakótelkek elhelyezkedését, pontos nagyságát, az ingatlanok értékét megtekinthetik, illetve azokra vonatkozóan tájékoztatást kaphatnak Sümeg Város Polgármesteri Hivatal Építésügyi és Műszaki Osztályán. Az ingatlanok területe 890-1200 m2 közötti, értékük 1.740 000 Ft + Áfa-2.020 000 Ft + Áfa összegen területnagyságtól függően került meghatározásra.

A lakótelkekre vonatkozó igényeket 2009. március 16. napjáig kérjük benyújtani. Amennyiben egy telekre többen is bejelentették igényüket, úgy a vevő személyéről a Képviselő-testület licit alapján dönt.


A március 16. után érkező igényeket licit nélkül, a beérkezés sorrendjében bírálják majd el.

 

Az építési telkek értékesítésére vonatkozóan Sümeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati vagyon hasznosításának, használatának és forgalmának rendjéről szóló többször módosított 9/2004. (V.26.) önkormányzati rendelete az alábbiakat tartalmazza:
- lakóház építési telek értékesítése esetén 3 év beépítési kötelezettséget kell kikötni;
- a beépítési kötelezettség biztosítására Sümeg Város Önkormányzat javára 5 évre szóló vételi jogot kell kikötni;
- az építési telkek értékesítésének bonyolítását a Polgármesteri Hivatal végzi, ezért az ügylet bruttó értéke után számított nettó 3% bonyolítási díjat számít fel a vevőnek;
- a vevő köteles a bonyolítási díj összegével megegyező mértékű óvadékot fizetni, mely a beépítési kötelezettség teljesítése esetén visszajár.

 

(Forrás: sumeg.hu)

 

Sümeg Online


Szólj hozzá a Sümeg fórumon!