Sümeg hírek

Tudásközpont épül Veszprémben

Tudásközpont épül Veszprémben
Ingyenes használatba 99 évre átadja a megye a volt gyerekkórház épületeit a Pannon Egyetemnek. Az épületekben több, mint két milliárdos fejlesztéssel nemzetközi hírű kutatási, fejlesztési, innovációs központot hoznak létre legkésőbb 2012-re.
Az erről szóló megállapodást Lasztovicza Jenő megyei elnök és dr. Rédey Ákos rektor aláírásával szentesítette a megyeházán, október 7-én.

Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón az elnök elmondta: 2007. december 13-án döntött arról a közgyűlés, amennyiben az egyetem sikeresen pályázik, és elnyeri az átalakításhoz szükséges forrást, akkor a gyerekkórház épületeit használatba átadja. Módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot is, ugyanis kutatással, fejlesztéssel bővítették önként vállalt feladataikat. Az ingatlan átadása miatt módosították a vagyonrendeletet is.

Rendezvény-A leendő központ látványosan élénkíti majd a város,  Veszprém megye és az egész régió gazdaságát - vélekedett az elnök, aki kérdésre elmondta: a három épület több mint egy hektáron helyezkedik el, értékük 404 millió forintra tehető. Korábban a megye többször próbálkozott az értékesítéssel, de ez nem vezetett eredményre.

Dr. Rédey Ákos rámutatott: 4,3 milliárdot nyertek el pályázaton tudásház kialakítására. A pénz zömét Veszprémben főként mérnöki, műszaki, informatikai területeken fordítják fejlesztésre, amellyel régi álmuk válik valóra.

-Az egyetem hatvan esztendős múltra tekint vissza, és továbbra is szeretne a kihívásoknak, a gazdasági versenyképességnek megfelelni. A munkahelyteremtés, az életminőség javítása közös ügyünk - hangsúlyozta a rektor. A beruházással hallgatói központot, korszerű oktató-kutató laboratóriumot is létrehoznak majd.

Kérdésre válaszolva elhangzott: nemzetközi hírű multi cég már jelezte igényét továbbképző központot létrehozására. Az egyetem számít a gazdaság szereplőire.


(Forrás: vpmegye.hu)

Sümeg Online


Szólj hozzá a Sümeg fórumon!