Zalaegerszeg

Remek ajándék karácsonyra - egy profi porszívó

Remek ajándék karácsonyra - egy profi porszívó

Némileg drágább, mint egy nyakkendő, de megoldhatja a kérdést, mit vegyünk a család barkácsolni szerető férfitagjának idén: ez a porszívó. Ám lehet, hogy egy tisztaságot kedvelő hölgy rokonunk sem haragudna meg érte?

Nemcsak száraz porszívó választható otthonra

 

Nagyon sok verziója van ma már a porszívóknak, és rengeteg funkcióval rendelkezhetnek. Szinte minden nagyobb háztartásban elkelne egy nagy tudású darab. A karácsony akár egy alkalom is lehet arra, hogy valaki kapjon egy olyan porszívót, ami sokat segít a rendrakás közben, vagy hozzájárul a szereléshez, barkácsoláshoz.

 

Egy profibb háztartási porszívó nagyon sokat tudhat ma már. A hangos, energiahabzsoló gépek eltűntek a boltok polcairól és a webshopokból, halkan zümmögnek még a legnagyobb berendezések is.

 

Ha makulátlan tisztaságra törekszünk, szerezzünk be vizes porszívót. Ez a gép nem porzsákba gyűjti a piszkot, hanem víztartályba, így a porolást, és az olykor meglehetősen nyomasztó porzsák ürítést kiküszöböli.

 

Gyakorta találkozni a HEPA kifejezéssel. Ez a betűszó azt takarja, hogy a kimeneti nyílás ‘high-efficiency particulate air filter’ megoldású, azaz mindent kiszűr, ami csak lebegni képes a levegőben. Mind porszívónál, mind légszűrőknél alkalmas arra, hogy porra vagy atkára allergiásoknak ideális környezetet teremtsen.

 

Remek ajándék karácsonyra - egy profi porszívó

 

Ha a poros levegőben rendszeresen tüsszög egy családtagunk - gyerekeknél ez nem ritka -, akkor neki nagy segítség lehet, ha a porolással járó felsöprést és porszívózást HEPA levegőszűrős porszívózásra cseréljük, amikor takarítunk.

 

Hozzá kell tenni, ez a típusú gép gondosabb kezelést fog elvárni, mint a hagyományos: ha időnként nem szedjük szét és szárítjuk ki, gombák és baktériumok kezdenek el benne tenyészni, mivel mindent magában tart. De a szinte tökéletes levegő kárpótol a plusz feladatért.

 

Gyorsan kiürítenénk a gyerekmedencét?

 

Szeretnénk időnként a pincében vagy máshol a házban felgyűlt vizet felszívni? A száraz-nedves ‘öszvér’ porszívó alkalmas erre a feladatra. Nem árt egy ilyet beszerezni akkor sem, ha netán óriás akvárium, vagy egy medence adhat esetenként szivattyúzással járó feladatot. 

 

A rengeteg funkciót böngészve a különböző változatoknál megtalálhatjuk a legideálisabb berendezést. Amennyiben például háziállatunk van és néha úgy érezzük, macskaszőrben fürdünk a fotelbe beleülve, egy szőrgyűjtő kefe fogja tisztává varázsolni az otthonunkat.

 

A kisgyerekesek pedig a játékgyűjtő tartállyal rendelkező porszívónak örülhetnek, így tisztán kerülhetnek elő takarítás után az üveggolyók és legódarabkák.