Zalaegerszeg

Szurguti gyerekek érkeztek Zalaegerszegre

Szurguti gyerekek érkeztek Zalaegerszegre

Már két éve fogad diákokat a város, hogy nyaralást biztosítsanak a szurguti gyerekeknek. A tervek szerint pedig erősítenék az együttműködést is.

Összesen 25 fiatal táborozik Zalaegerszegen. Két hétig fognak a városban lenni, ez idő alatt pedig megismerkednek annak kulturális értékeivel és történetével. A két település már 1999 óta testvérvárosi kapcsolatot tart fenn egymással.

 

Gyutai Csaba fogadta a diákokat

 

Gyutai Csaba, a megyeszékhely polgármestere fogadta a gyerekeket, akik nemcsak ajándékot, hanem információt is kaptak Zalaegerszeg történetéről, ismert épületeiről és gasztronómiájáról is. Azt is megtudhatták többek között, hogy honnan kapta a város a nevét.A kirándulás során a fürdőzés sem maradhat el, így ellátogatnak a helyi élmény- és termálfürdőbe is.

 

Az orosz kisfiúnak nagyon tetszik  Magyarország

 

Már két éve fogadnak Szibériából szurguti diákokat, ezért a fiatalok közül sokan ismerik a várost. A jövőbeli célok közt szerepel, hogy további gyerekeket fogadjanak nyaralási lehetőséget biztosítva továbbá a két város szeretné erősíteni a gazdasági és idegenforgalmi együttműködést is.

 

 

 

N.O.