Zalaegerszeg

Tuti kutyás programok ősszel

Tuti kutyás programok ősszel

Lassan beköszönt az igazi hűvös, csapadékos ősz. Szerencsére borongós időben sem kell otthon ülnöd, hiszen számos kutyás program közül válogathatsz.

Kutya piknik, avagy gyereknap kutyáknak

 

Ahogy külföldön, hazánkban is egyre elterjedtebb a kutyás piknik. Képzelj el egy egész napos eseményt, ahol a blökik szabadon játszhatnak, ismerkedhetnek, miközben a gazdikat is szuper programok várják. Állatvédő szervezetekkel ismerkedhetsz, különféle találkozókon barátkozhatsz a többi gazdival. A kutyás kiegészítők vásárán beszerezheted kedvenced új fekhelyét, pórázát vagy divatos, új nyakörvét. A kutyatáp és kutyaeledel forgalmazók standjainál megismerkedhetsz az aktuális kínálattal és szinte biztos, hogy jutalomfalat kóstoló is lesz a kis kedvencek legnagyobb örömére.

 

Semmiképp se hagyd otthon kutyusod oltási könyvét, mert általában bemutatása a belépés feltétele.

 

Baráti találka egy kutyás kávézóban

 

Nem kell otthon hagynod kedvencedet, ha egy barátoddal szeretnél találkozni. Szerencsére egyre több kutyabarát helyet találsz Budapesten. Egy kutyabarát kávézó szívesen látja a négylábú kedvenceket, friss vízzel és gyakran jutalomfalattal is kedveskedik négylábú vendégeinek. Ülj be egy forró kávéra vagy teára, amíg kutyusod szusszan egyet a nagy séta után.

 

 

Tuti kutyás programok ősszel

 

Séta minden időben

 

Egy biztos: a kutyákat kevésbé zavarja a zord időjárás, mint a gazdikat. Lehet, hogy nem álmaid legjobb programja a kutyasétáltatás esőben, de kis kedvencednek minden időben szüksége van a mozgásra. A mozgáshiány elhízáshoz, betegségek kialakulásához is vezethet. Igaz a jól ismert mondás: nincs rossz idő, csak rossz öltözet! A hideg és az eső ne álljon a szabadtéri mókák útjába: húzz gumicsizmát, kapd fel az esőkabátot és irány a park. Persze gondolj kedvencedre is: sok lakásban tartott kutyust kutyaruhába öltöztet gazdája hűvös, csapadékos időben, mert egy átnedvesedett szőrű kutya könnyen átfagyhat, ami gyengíti az immunrendszerét. Különösen igaz ez a kistestű és rövid szőrű kutyák esetében, ezért legjobb, ha minél előbb beszerzel egy meleg kutyakabátot.

 

Wellness hétvége kutyával? Lehetséges!

 

Ha egy napnál hosszabb kikapcsolódásra vágysz, van egy jó hírünk. Több tucat kutyabarát szálláshelyet találsz Magyarország területén, ahol nem csak te tudsz pihenni és feltöltődni, hanem kutyádat is számos program várja. Természetesen lehetőségetek van kutyabarát szobát foglalni, melyben az itatótál és a kutyapárna alapfelszerelés. Beiratkozhattok kutyakozmetikába, kutyás animációs programokra, néhány hotelben pedig kifejezetten kutyás kirándulásokat is szerveznek.