Egy örök kedvenc - a tanga

Hamarosan itt a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe, és ezt sokan meghitt együttléttel koronázzák meg. A szerelmes hangulathoz igazán illik egy szép fehérnemű. Beszéljünk egy kicsit egy igazi klasszikusról, a tangáról!

Maga a csábítás

 

Van, aki kevésbé kedveli, van, aki odavan érte, de ez az egyik legközismertebb bugyi típus. A férfiak többsége számára pedig ez a szexi alsó egyszerűen ellenállhatatlan.

 

Igaz, mivel nem takar és formáz annyira, mint a valójában nagyon trükkös franciabugyi - amelyik a női hátsót optimálisan keretezi -, ezért elsősorban azoknak ajánlott, akik formásabb fenékkel rendelkeznek.

 

Bár, ahogy az ősi mondás tartja, a szerelem vak, így nyugodtan bedobhatja bárki Valentin-napon ezt a darabot.

 

Az emberek mindig is hordtak tangát, bár sokáig nem tudták, hogy azt viselik. Az ősi egyiptomi leletek közt például több mint száz bőr, tanga fazonú alsót találtak.

 

Ha a szumó birkózók viseletére gondolunk, akkor egyértelmű, hogy Keleten - így Japánban - a férfiak számára ez az oldalt pántos alsó teljesen hagyományos darab volt.

 

Fel kellett öltöztetni a táncosokat

 

A ma használatos női tangát New York egykori polgármesterének, Fiorello Laguardiának köszönhetjük, aki indítványozta, hogy a revü show-k táncosnői takarják el magukat kicsit jobban alul. Hogy addig mit viselhettek, azt talán jobb nem feszegetni. A szexi viselet a hétköznapi életben, a konszolidált hölgyek körében ekkor még különösebben nem terjedt el.

 

Csinos csipke tanga

 

Később, a hetvenes években Udi Gernreich, a polgárpukkasztó kollekcióiról ismert divattervező dobta be a köztudatba - ismét - a tangabugyit. Ő férfiakra és nőkre egyaránt tervezett ilyen darabokat.

 

Ugyanakkor Brazíliában is őshonos ez a hátul igen kevés anyagból álló fehérnemű, a karneválok női fellépőinek ez klasszikus viselete.

 

A ‘leganyagtakarékosabb’, mini változatokat egyébként leginkább Dél-Amerikában hordják, ott már a nyolcvanas években feltűntek azok a G-stringhez hasonló darabok, amelyek a kilencvenes években jelentek meg világszerte.

 

A testhez tapadó nadrágok alá praktikus

 

Az, hogy a nyolcvanas évektől alapdarabbá vált ez a bugyi, abból is eredeztethető, hogy akkortájt indult el a sztreccs nadrágok, leggingsek divatja, és ezek alá ez a verzió volt a legkézenfekvőbb viselet.

 

Mára a tanga az egyik legnépszerűbb bugyi típussá vált, nem véletlenül. Érdemes belőle beszerezni pár új darabot a Valentin-nap tiszteletére. Ha netán nem szeretjük a túl sokat mutató változatokat, akkor választhatjuk a kétharmados tangát, amely hátul szélesebb, mint a többi.