10 millió Ft-ot különítettek el munkahelymegtartás támogatására Nagykanizsán

A nagykanizsaiak körében nagy érdeklődést váltott ki a helyi mikro- és kisvállalkozások vészhelyzethez köthető munkahelymegtartó támogatás, ezért Balogh László polgármester további 10 millió forintot csoportosított át a város költségvetéséből.

A nagykanizsai önkormányzat a járványhelyzet miatt eldöntötte, hogy a kományzati támogatások mellett, saját eszközökkel is segíteni fogja a településen működő vállalkozókat.
 
Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak
 
Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere szerint a helyi mikrovállalkozások körében népszerűvé vált az önkormányzat által létrehozott veszélyhelyzethez kötődő munkahelymegtartási támogatás. A könnyített feltételek teljesítését követően munkahelyenként 75 ezer Ft-ot, 1-1 vállalkozás esetén max 300 ezer Ft támogatást lehet elnyerni, a járványhelyzet okozta gazdasági nehézségek könnyítésére. Balogh László polgármester pár napja döntött 90 mikrovállalkozás támogatásáról.
 
A vissza nem térítendő munkahelymegtartó támogatásra eredetileg 25 millió forint keretösszeget határoztak meg, de a fokozott igények miatt további 10 millió forintot csoportosítottak át a költségvetésből. A támogatással 141 munkahely megtartásához járultak hozzá 10 millió 575 ezer Ft értékben. Az átcsoportosítás miatt még mindig van lehetőség további támogatások kifizetésére.
 
A pályázati adatlapot az önkormányzat honlapjáról lehet letölteni és kitöltve Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Csoportjához kell eljuttatni.
 
Bizzer András alpolgármester hozzátette, a városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a kormány segítségnyújtása mellett hozzájáruljanak a helyi gazdasági pandémia utáni fellendüléshez, amivel segíthetik a munkahelyek megőrzését és bővülését.
 
BG
Forrás: Nagykanizsa.hu, Zaol