Kiskanizsán érzelmiintelligencia-fejlesztő központot nyitottak

Érzelmiintelligencia-fejlesztő központot nyitottak Kiskanizsán, mely a gyerekeknek nyújt segítséget érzelmeik megértésében kisgyermekkortól a kamaszkorig.

Kirchner Andrea, érzelmiintelligencia-tréner szerint a gyerekeknek sokszor nehézséget jelent, hogy érzelmeiket kordában tartsák, emiatt ingerültté, frusztrálttá válhatnak. A központban a kisebb gyermekek az alapérzelmekkel ismerkednek meg, míg az idősebb korosztály számára tanácsokat és megoldási javaslatokat nyújtanak a hétköznapokhoz.
 
A gyerekeknek nehéz kimutatni érzéseiket

A tanulással kapcsolatban az iskolák a kognitív dolgokat preferáljak elsősorban, emiatt az érzelmi intelligencia háttérbe szorul. A két terület nincs arányban, emiatt is vesznek el a gyerekek a mai világban. Az iskolában a lényeg, hogy mit tud, de a hogyan tudja megcsinálni és milyen érzésekkel, az nem számít.
 
Varga Margit zenepedagógus szerint nem lehet az érzelmi nevelést elég korán kezdeni. A fiatalok különböző technikák elsajátításával nemcsak az örömüket élhetik át intenzívebben, hanem jobban tudják a konfliktusaikat is kezelni. Úgy gondolja, hogy zenepedagógusként szoros kapcsolatban áll az érzelmi neveléssel, melyet nap, mint nap használ munkája során. Ez a módszer kiegészíti a nevelést. Az érzelmileg stabil gyerekek jobban megállják a helyüket az életben.
 
Tóth Nándor, a településrész örömét fejezte ki az új intézmény létrehozásával kapcsolatban.
 
BG
Forrás: KanizsaÚjság
A képek illusztrációk