Lerakták a Szent Család Óvoda alapkövét

Közel nyolcszázmillió forintból bővítik a Szent Család Óvodát Zalaegerszegen. Az intézmény alapkövét letették, a munkálatok várhatóan 2022 őszére fejeződnek be.  

Százöt kisgyerek jár a Szent Család Óvodába, amely teljesen megújul, és új épületrészt is kap összesen nyolcszázmillió forintból. A munkálatokat a kormány is támogatja. Az alapkőletételnél Soltész Miklós képviselő elmondta, hogy a kormány támogatja a családokat és azon beruházásokat, amelyek a család intézményét erősítik. A zalaegerszegi óvoda pont ilyen.  
 
 
Az alapkőletétel
Az alapkőletétel
 
Az egyházi fenntartású intézmény szerinte hármas összefogással valósult meg. A város, a katolikus egyház és a kormány működik együtt a felújításában. Zalaegerszegen a gyermekintézményi beruházások jó ütemben haladnak. A jelenlegi beruházás az óvoda 1100 négyzetméterét érinti - ebben az új épület is benne foglaltatik. 2022 őszére készül el a teljes fejlesztés, a tervek szerint kétszintes ovi várja majd a jelenlegi 105 óvodást.  
 
Öltözőket alakítanak ki, mosdókat telepítenek, egyházi intézmény lévén új kápolnát is építenek, amelyet a tornateremmel nyitnak egybe, egyfajta közösségi teret létrehozva ezzel.
 
A következő néhány hétben természetesen nemcsak a munkálatok megkezdése miatt nem járhatnak majd oviba a gyerekek, a hatályos járványügyi intézkedések sem teszik ezt lehetővé. Ez lehetőség arra, hogy időben kezdjék el a felújítási munkálatokat.  

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Varga György