Modern turisztikai fejlesztések várhatók Zala megyében

Európa leghosszabb kötélpályáját és vadfotózást lehetővé tevő vadaspark kialakítását tervezik Zalában a Mura nemzeti program keretében. A tervet támogató Magyar Turisztikai Ügynökség szerint kormányzati támogatással 2022-ben a létesítmények megnyithatják kapuikat.

A vadasparkban a tervek szerint virtuális elemek kapnának helyett, emellett lehetőség lenne vadfotózásra is. Az erdei drótkötélpálya Európa leghosszabbja lenne, több kilométeren át vezetne.

 

Akár ilyen fotót is készíthetünk majd

Akár ilyen fotót is készíthetünk majd

 

Mindezeket a Mura nemzeti program keretein belül valósítaná meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. Állami támogatásra lenne szükségük ahhoz, hogy az előkészítő fázisban lévő projekteket elindíthassák. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese online sajtótájékoztatón tért ki arra, hogy Zala megye fantasztikus adottságokkal bír, és fejleszthető az aktív- és ökoturizmusa, illetve a meglévő gyógyfürdőkkel kéne összekapcsolni az új projekteket.

Összesen nyolcvan település tartozik a Mura programhoz. Közel harmincezer éjszakát töltöttek el ezeken a helyeken a vendégek az elmúlt tizenegy hónapban, így turisztikailag rendkívül kecsegtető e két új kikapcsolódási lehetőség. Összesen 5 szálloda, 19 panzió, egy kemping és számos magánszállás van errefelé.