Nagykanizsán kézilabdapálya épül közel 40 millió forintból

A Magyar Kézilabda Szövetség finanszírozásából, közel 40 millió forintos beruházási összegből új szabadtéri kézilabda pályát építenek a Péterfy Sándor Általános Iskola mellett.

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatójától megtudtuk, hogy a beruházásnak köszönhetően megújul a régi, aszfaltos pálya az iskolában, köszönhetően annak, hogy Tungsram SE a társasági adóból befolyt támogatási összeget erre kívánta fordítani.
 
Az igazgató úr elmondta, hogy, a pálya 20x40 méretben készül, UV-álló, polipropilén sportpadlóborítást kap. 5 méter magas labdafogót alakítanak ki az alapvonal és az oldalvonal mellett, viszont az alapvonal mögött 1 méter magas palánkot is építenek. A pálya mindkét oldalára csapadékvízgyűjtő árkokat is kialakítanak.
 
 
A kézilabdapálya építése közel 40 millió Ft-ban kerül, melyet a Tungsram SE ad át üzemeltetésre az önkormányzatnak. Emiatt elsősorban az oktatási intézmények (Péterfy Sándor Általános Iskola és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium) tanulói használhatják délutánonként, hétvégente pedig a város lakói sportolhatnak itt.
 
Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy a Péterfy-Iskola a nagykanizsai kézilabdázás fontos bázisa volt mindig. Az intézményben sajátították el a kézilabdázás alapjait a Siti testvérek, Németh Helga és Mátyás Auguszta is. A sportpálya segíti a mindennapos testnevelést is. Számtalan sportpálya újult meg az elmúlt 10 évben Nagykanizsán, melyeknek egy része műfüves borítást kapott és a labdarúgást szeretőknek nyújtott sportolásra lehetőséget. A kosarasok is új palánkok alatt játszhatnak Mindenki Sportpályáján. Cseresznyés Péter szerint a város önkormányzata figyelmet fordít a diák és szabadidő sportok fejlesztésére. A Kanizsa Aréna megépítése is ezt mutatja, mellyel a profi sportolókat támogatják.
 
Az országgyűlési képviselő reményét fejezte ki abban, hogy a fejlesztések hozzájárulnak majd a város korábbi évtizetedeire jellemző pezsgő és eredményes sportélet kialakításához.
 
BG
Forrás: Zalaon