Nagykanizsán több milliárdból bővítették az ipari parkot

A nagykanizsai ipari parkot több mint 5 milliárd forintból bővítették.

A beruházás részeként az ipari part területét 160-170 hektárnyi önkormányzati és állami tulajdonú területettel bővítették.
 
100 új munkahely is létrejön Nagykanizsán
 
A nagykanizsai ipari park bővítését már 2015-ben kitűzték, azonban 2022-ben jutottak el odáig, hogy az önkormányzat több mint 2 milliárd, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt (NIPÜF) közel 3 milliárd forint támogatásában megvalósítsák.
 
A beruházásokkal az önkormányzat 20 hektáros, az állam pedig 70 hektáros ipari parki területet tud biztosítani gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre, a két területet pedig egy 2,2 kilométeres új út köti össze. Ennek köszönhetően több száz hektárnyi területtel tovább bővülhet a Nagykanizsa keleti részén található ipari park.
 
A 2250 méter hosszan készült aszfaltburkolatú út, amelynek körforgalmú csomópontját már 2020-ban átadták az M7-es autópálya keleti lehajtójánál. A teljes hosszában közvilágítással rendelkező, három helyen autóbuszmegállóval kiegészített út mellett kiépült az ivóvíz-, szennyvíz- és gázvezeték, az elektromos hálózat, valamint a távközlési hálózat alapja is.
 
A NIPÜF beruházásának keretében már a végéhez közeledik az első gyártócsarnok építése, amellyel hamarosan 100 új munkahely jön létre.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk