Sárvár hazánk első minden kategóriában ötcsillagos fürdője

A magyar Fürdőszövetség 2015. november 26-i, harkányi közgyűlésén állt az MCOnet mikrofonja elé Vancsura Miklós. A Sárvári Gyógy-, és Wellnessfürdő az ESPA audit szerint Európa 12 legjobb fürdője közé tartozik - mondta a gyógyfürdőként, élményfürdőként, strandfürdőként, és medical wellness fürdőként is ötcsillagos fürdőkomplexum igazgatója.

Arra a kérdésre, hogyan érték el ezt az eredményt, Vancsura Miklós az utóbbi évtizedekben két fázisban megvalósult fejlesztést emítette. Ezeket kibontva elmondta, milyen fogyasztóbarát, és új technológiákat alkalmaztak a beruházások során. sárváron átalakították az egész gyógyászatot: olyan terápiás eszközöket telepítettek, melyek nem jellemzők még ma a gyógyfürdőkre, inkább csak a kórházi ellátásra. Ez alapozta meg az ötcsillagos minősítést medical wellness kategóriában. Az élményfürdőjükben családbarát, bababarát körülményeket alakítottak ki, a strandon rengeteg, már nagy lombkoronával rendelkező fát telepítettek - ezek megint más kategóriákban emelték a fürdő színvonalát.


Vancsura Miklós, Sárvárfürdő vezetője nyilatkozik az MCOnet-nek


Egyes technológiák, mint az ultraszűrő, szintén nem jellemző még hazánkban - ez lehetővé teszi, hogy a gyógyvíz higiéniás viszonyai javuljanak. De másutt sem alkalmaznak hagyományos uszodavegyszereket, a klór helyett aktív oxigént használnak, mely sokkal emberbarátabb módon biztosítja a víztisztaságot. Az éves 750 ezres vendégszám mellett ilyen színvonalon működik a fürdő, vagyis szerénytelenség nélkül állítható, hogy megérdemlik a négy kategóriában elnyert ötcsillagos minősítést - zárta mondandóját Vancsura Miklós, aki várja mindazokat, akik még nem tapasztalták meg ezt a sárvári csodát.


MCOnet