Vízfelhasználási reformra készül a DRV Zrt.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szemléletváltó projektbe kezd, a tudatos vízfelhasználás felé szeretné terelni fogyasztóit. A vízbázisvédelemre is kitér a Zala megyében is szolgáltató vízmű, valamint komoly beruházások is várhatók. 

A DRV Zrt. 149,973 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap minderre az EU-tól. A tervek szerint a lakosság ismereteit szeretnék bővíteni arról, hogy a klímaváltozás idején hogyan érdemes odafigyelni a vízfelhasználásra, a takarékosságra. A projekt 2021 első napjától az utolsóig tart majd. 

 

Ivóvíz

Ivóvíz


Nagy hangsúlyt fektetnének arra, hogy a lakosok a szennyvízelvezetéssel, -tisztítással és -kezeléssel kapcsolatban is rálássanak a működésre, és legyen fogalmuk arról, hogyan működnek a háttérben a fogaskerekek: például az Európai Uniós fejlesztések és programok. Nyílt napok szervezését és interaktív előadások tartását vállalja a DRV Zrt., ennek keretében iskolások és óvodások látogathatják majd az intézményt. A nagyobbaknak ismeretterjesztő konferenciákat tartanak, néha laborbemutatókkal egybekötve.  

Megépítik a Vizek házát, amely egy élményparkként funkcionál majd Siófok-Törekiben. Tanösvénnyel és bemutatóteremmel is rendelkezni fog.

 

 

M. A. 

Forrás: mti