Zajlanak a munkálatok a nagykanizsai ipari parkban

Már közvetlenül az M7-es autópályáról is elérhetővé válik a nagykanizsai ipari park az éppen zajló felújítási munkálatoknak köszönhetően. A bővítés első fázisaként a közműveket építik ki és az utakat fektetik le, később pedig bővítik a területet.  

A nagykanizsai ipari parkban már 2015-ben is kitehették volna a megtelt táblát, ma már nem fér több vállalat a területre, pedig igény mutatkozik rá. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint 2020-ban tártak fel egy hatalmas területet, az ehhez szükséges utakat és egyéb folyamatokat megtervezték. A munkálatoknak két részletben állhattak neki a szakemberek 2021 tavaszán, 170 hektárnyi új iparterületet tesznek elérhetővé.
 
 
Egy gyár belseje
Egy gyár belseje
 
 
Anyagi támogatást is kapott az önkormányzat a Modern Városok Program keretéből. A felújítás első menetében 70 hektáron bővítik az ipari parkot az M7-es autópálya keleti lehajtójánál. Ehhez kapcsolódik az a 100 hektáros önkormányzati terület, amelynek egyelőre egy 20 hektáros részét bővítik. Mindez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhat meg, utakat aszfaltoznak és közműveket építenek itt ki, a többi terület beépítésére később kerül sor. 

Egy összekötő utat építenek 2,2 kilométer hosszan 1,7 milliárd forintból. Körforgalmat is kialakítanak rajta, valamint hat autóbuszöböllel is ellátják. Új lámpákat helyeznek ki, modernizálva ezzel a közvilágítást, kiépítik a közművezetékeket, zöldítik a területet cserjék és egyéb növények telepítésével. Ezáltal a befektetők számára is szimpatikusabb területet alakíthatnak ki, Nagykanizsára több vállalat települését várja az önkormányzat. Érdeklődők akadnak építőipari, gépipari, valamint elektronikai területekről. 

A munkálatokkal jövő nyárig végeznek a tervek szerint, a kivitelezésért a budapesti székhelyű Reaszfalt Kft. a felelős.  
 
 

M. A. 

Forrás: mti