Zala megyében is folytatódik a Volánbusz járműfiatalítási programja

Zala megyében 32 darab Credo Econell 12 szóló típusú autóbuszt helyeznek forgalomba.

A Volánbusz 2021 év elején írt ki közbeszerzési eljárást több mint 500 darab környezetkímélő, dízelüzemű jármű beszerzésére 2022 év elejéig. Az autóbuszokat 3 gyártó fogja leszállítani, melyből a Kravtex Kft kezdi meg a teljesítést nyár végéig 150 darab Credo Econell 12 szóló típusú autóbusz leszállításával.  
 
Az autóbuszok USB porttal is felszereltek
 
Az autóbuszok 75 utas szállítására alkalmasak, légkondíciónáló berendezéssel, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel, felszállást segítő rámpával, továbbá üléspáronként 1 darab USB csatlakozóval felszereltek. A károsanyag kibocsátás csökkentése miatt a járműveket EURO6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.
 
Cseresznyés Péter országgyűlési képviselő örömét fejezte ki az átadáson, hogy új autóbuszokat helyeznek forgalomba, amivel a megyében élők könnyebben tudnak iskolába, munkába járni és szolgáltatásokat igénybe venni.
 
Gecse Péter, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy a Volánbusszal kötött közszolgáltatási szerződés 2023 végéig érvényes, de tervezik a közös munka folytatását. Már az aláíráskor célként tűzték ki, hogy fejlesztik a járműállományt.
 
Papp László, a Volánbusz humánerőforrás vezérigazgató-helyettese felhívta rá a figyelmet, hogy Zala megyében júniusban 4 darab MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós járművet helyeztek forgalomba, amit most 32 újabb környezetkímélő és korszerű autóbusz követ.
 
BG
Forrás: Volánbusz