A jövő technológiáiról tartottak konferenciát Zalaegerszegen

Zala 2030 – A jövő technológiái címmel szerveztek konferenciát és kiállítást Zalaegerszegen, a ZalaZone Járműipari Tesztpályán.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Innovation Week országos programsorozathoz kapcsolódva más szervezetekkel összefogva szervezte meg a konferenciát.
 
A konferencián fontos információk hangzottak el a jövő technológiáiról
 
A technológiai világ robbanásszerű fejlődésével egyre fontosabb szerepe van a mesterséges intelligenciának, amihez szükség van innovációra. Zalaegerszeg kivételesen jó helyzetben van, mivel a járműipari tesztpálya beruházásakor a jövőre is gondolnak.
 
A hazai felsőoktatásnak fel kell készülnie az új technológiák oktatására, emiatt is fontos a Zalaegerszegi Egyetemi Központ együttműködése a városvezetéssel, az iparkamarával, a vállalkozásokkal és a szakképzési centrummal. Hazánkban itt indították el az első okleveles technikusi képzést, ami pilot programként működik az újjá alakuló Ganz Ábrahám Technikumban, melynek szerepe, hogy összekapcsolja a szakképzést az egyetemi képzésekkel.
 
Zalaegerszegen a járműipari tesztpályával, a városba megvalósult fejlesztésekkel és folyamatban lévő beruházásokkal új technológiák jelentek meg. A városvezetés célja, hogy növelje a település versenyképességét és fenntarthatóságát, amihez okos technológiákra és innovatív megoldásokra van szükség. Ezekett foglalta össze a városüzemeltetés a Smart City stratégiában.
 
BG
Forrás: Zalaegerszeg, ZalaMédia, Pannon Egyetem Zalaegerszergi Egyetemi Központ
A képek illusztrációk