Átadták Zalaegerszeg új uszodakomplexumát

A Modern Városok Program keretében elkészült Zalaegerszeg új uszodakomplexuma.

A Modern Városok Program keretében közel 9,5 milliárd forintból valósították meg Zalaegerszeg új uszoda, tanuszoda és strandját. A három hónapos próbaidőt követően megnyílt uszodakomplexum alapkövét még 2019-ben helyezték el, amit az egykori uszoda és strand helyére építettek.
 
Mostmár versenyeket is rendezhetnek
 
Az 50 méteres, 10 pályás, mintegy 300 személyes lelátójú uszoda nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas. Mindemellett külön tanmedence is épült a kicsiknek, valamint új szabadtéri úszómedence és a gyerekeknek pancsoló is.
 
Zalaegerszegen 1956-ban nyílt meg a strand egy egykori temető helyén, majd 1969-ben készült el ugyanitt a fedett uszoda egy mindössze 25 méteres, ötpályás medencével. Az akkor mindössze 40 ezres lakosságszám a 2010-es évekre 60 ezresre növekedett, miközben korszerűtlenné és kicsivé vált az uszoda, ahol a méretek miatt versenyeket sem lehetett rendezni.
 
Az uszodakomplexum tetejére 120 napelemet helyeztek el, hőszivattyú segíti az energiaellátást, továbbá egy-egy saját hidegvizes és melegvizes kút biztosítja a medencék feltöltését.
 
BG
Forrás: MTI, Zaol
A képek: MTI/Varga György