Átatásra került a Mindszenty-sportkomplexum Zalaegerszegen

Átadásra került a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új sportközpontja és vívóterme. A beruházás 3,3 milliárdos kormányzati támogatásból valósult meg.

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes szerint egyre nagyobb az érdeklődés az egyházi iskolák iránt a társadalomban, jobban mint az állami vagy alapítványi iskolák iránt. Úgy gondolja, hogy emögött az áll, hogy az egyházi iskolák az emberi személyiség teljességét látják és szolgálják.
 
Egyszerre 3 osztály vehet részt testnevelés órákon a sportcsarnokban 
 
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere beszédében elmondta, milyen út vezetett az ötlettől a megvalósításig annak érdekében, hogy a 3,3 milliárd forint értékű beruházás elkészüljön az új tornacsarnokkal és egy vívóteremmel. Emlékeztetett rá, hogy 2024-ig a város valamennyi oktatási intézménye megújul.
 
Az új tornateremben egyszerre 3 osztály diákjai vehetnek majd részt a testnevelési órákon.
 
Csordás Róbert a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium intézményvezetője elmondta, hogy azért fontos az épület, mert nemcsak sporteseményeket szeretnének tartani, hanem az iskola más rendezvényeit is, melyre már volt példa.
 
Jelenleg 750 diák használhatja a csarnokot, mely a jelentkezések alapján szeptembertől tovább nőhet.

A sportközpontot és vívótermet megáldotta dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye püspöke. Az átadó ünnepségen jelen volt dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint a kivitelezők és a tervezők képviseletében lévők. 
 
BG
Forrás Zalaegerszeg.hu, Zaol