Egyedülálló online galériát hoztak létre a zalaegerszegiek

A ZAZEE Kulturális Egyesület virtuális galériát hozott létre 8.01 néven, amely rengeteg alkotásnak ad helyet az online térben. Bárki számára megtekinthető kiállítások lesznek a felületen, az első március 25-én nyílik, amelynek keretében a finearthotel.hu művészeinek szerzeményeit töltik fel.  

Az online kiállítás ötletét a ZAZEE a koronavírus-járvány miatt vetette fel, az elhúzódó pandémia alatt sem akarták művészet nélkül hagyni a zalaegerszegieket vagy a szélesebb közönséget. A 801.zazee.hu oldal egy virtuális galéria lesz, ahol kortárs művészek alkotásai tekinthetők majd meg. Az első kiállításukra készülnek, amelyre március 25-én, csütörtökön kerül sor.  
 
 
Nem kell galériába menni a kiállításért
Nem kell galériába menni a kiállításért
 

A virtuális kiállítások nagy előnye, hogy végtelen mennyiségű tárgyat tudnak prezentálni a közönség felé, szélesebb körben elismertté és fogyaszthatóvá téve a kortárs kultúrát. A csütörtöki megnyitón a finearthotel.hu művészcsoport alkotásai tekinthetők meg. Huszonkét művész szobrai, grafikái, festményei lesznek feltöltve a felületre. Az online tárlatvezetéseket zalaegerszegi kortárs művészek tartják majd. Az egyesület YouTube csatornáján tekinthető meg a tárlat április közepéig.

 

M. A. 

Forrás: mti