Épül a Mindszenty iskola tornacsarnoka

Csaknem a felénél tart Zalaegerszegen a Mindszenty iskola 3,3 milliárd forintból épülő új tornacsarnokának és vívótermének építése.

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium bővítése, valamint a tornacsarnok és a vívóterem építése jelenleg mintegy 45 százalékos készültségen áll. Elkészült a két épület szerkezete, a nyílászárók beépítése folyamatban van, zajlanak a homlokzati, hőszigetelési és homlokzatburkolási munkák, megkezdődtek a belső szakszerelések. A sajtóbejáráson elhangzott: a beruházás részeként a Zárda utca felől az iskola kerítése és kapuja is megújul, továbbá új parkolóhelyet is kialakítanak. 

 

Épül a Mindszenty iskola tornacsarnoka

 

A beruházás megvalósítására a fenntartó Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend először bruttó 2,5 milliárd forintos állami támogatásban részesült, majd 732 millió forint pluszforrást kapott azzal, hogy a fejlesztést beemelték Zalaegerszeg modern városok programjába. A rend 60 millió forinttal járul hozzá a tavaly nyáron megkezdett beruházáshoz, amely várhatóan 2021 februárjában fejeződik be. Az épületben kapott helyet már 25 éve a Zalaegerszegi Vívó Egylet is, így az új sportcentrum ideális feltételeket biztosít majd a zalai megyeszékhelyen fél évszázada jelen lévő sportágnak.,

 

MTI/T.D.