Felújítják a Keresztury teret Zalaegerszegen

Megkezdték a zalaegerszegi Keresztury Dezső tér felújítását, a december elején elindult építkezésnek várhatóan jövő tavasszal lesz vége. A tér rendbe tétele a Kovács Károly városfejlesztési program keretében valósul meg, amelynek további szakaszai is várhatók 2024 végéig. 

Az 1974-ben kialakított tér felújítására 76 millió forintot különített el a városvezetés a program összköltségéből. A felújítási munkálatok várhatóan májusig eltartanak, ez idő alatt leszigetelik és leburkolják a tér területét, felújítják és biztonságossá teszik a lépcsőket, parkosítják a területet.

A tér alatti alagutat egyébként még tavaly tette rendbe az önkormányzat húsz millió forintból, a tér alatti építmény tehát statikailag már megfelelő, így teljesen biztonságosan vehető majd birtokba a Keresztury tér.

 

Útfelújítások is várhatók

Útfelújítások is várhatók 

 

A Kovács Károly városfejlesztési program tizenöt milliárd forintból gazdálkodik, 2024-ig várhatóak fejlesztések, felújítások ennek keretén belül. Az önkormányzat szerint nagyjából száz helyszínt tesznek rendbe ebből a pénzből, ezek közt szerepel a mostani térfelújítás is. A jövőben utakat, járdákat varázsolnak újjá, de parkolók építésére is van kilátás.

 

M. A. 

Forrás: mti