Fesztiválrendezők figyelmébe!

Hatalmas a verseny. Annyi rendezvény, koncert és buli versenyez a vendégek figyelméért, hogy a tömegbe simulást már senki nem engedheti meg magának. A jelszó az egyediség! Tippek következnek.

Nem csak a legkisebb falunapok, hanem a legnagyobb fesztiválok is küzdenek azzal, miként és hogyan legyenek mások, többek, érdekesebbek, mint a többiek. Különleges fellépők, érdekes programok, speciális termékek sora közül választhat a szórakozni kívánó nagyérdemű, ezért a szervezőknek minden követ meg kell mozgatniuk, hogy eleget tegyenek vendégeik kívánságainak. Mutatunk néhány egyszerűbb tippet, amivel kiemelkedhetünk a vetélytársak tengeréből.

 

Célcsoport választása

 

Telített piacon nehéz érvényesülni, ezt mindenki tudja. Nem érdemes a 40. pop disco, a 200. kézműves fesztivál szervezésének nekiállni, mert a siker esélye igencsak csekély. Egyedi célcsoporttal azonban kizárólag egyedi igények felé kell megfelelnünk, ami – bár első hallásra éppen súlyosbító körülménynek tűnik – nagyban megkönnyíti a szervezők dolgát. Kisebb szubkultúrák, mint a kosztümös filmek rajongói, különlegesebb zenei irányzatok, mint a fado hívei, elvont elképzelések, mint a steampunk szerelmesei nem tömegrendezvényekre mennek. Ezek mind hűséges, valóban érdeklődő, kisebb közösségeket vonzó tematikák. Érdemes megfontolnunk őket , egy jó választással még csak másokkal sem kell majd versenyeznünk.

 

Az ördög a részletekben

 

Egyedi karszalagok nem mindennapi stílushoz

 

Az egyedi stílus, a frappáns név, a logózás, a minden apróságra ráaggatott marketing alapvető fontosságúak, mert a bevétel növelése mellett az esemény különlegességét is fokozzák. A sátrak, a szórólapok, az ajándéktárgyak mindenkinek eszükbe jutnak, de érdemes még mélyebbre ásni. A vagány, egyedi karszalagok például a vendégek számára évekig ereklyeként őrizgettető kiegészítők, míg a szervezőknek a beléptetést megkönnyítő eszközök egyben.

 

Számos cég ajánl különböző típusú csuklópántokat, az igazán nagy választékért viszont érdemes a Karszalagexpressz webshopját felkeresni. Vonalkódos karszalag, vízálló vagy éppen gyermek karszalag ezerféle színben és kivitelezésben elérhető, az ingyenes látványterv segítségével pedig még rendelés előtt megnézhetjük a testre szabott, teljesen egyedi belépőnket és reklámhordozónkat.

 

Ideális helyszín

 

Magyarország kicsi, mégis hatalmas tud lenni, ha ritkán járó tömegközlekedéssel elérhető településekre szervezzük rendezvényünket. Alapigazság, hogy nem csak Budapestból áll a világ – számos igen sikeres vidéki fesztivált, bulit vagy kiállítást találunk, melyek ezt bizonyítják. Életbevágó azonban, hogy jól megközelíthető helyet nézzünk ki magunknak. Egy friss, még kicsi méretű rendezvényért ne várjuk el, hogy tömegek zarándokoljanak az ország egy eldugott szegletébe. A jó helyszínnel, a megfelelő célcsoporttal, és a konzisztens, aprólékosan kidolgozott részletekkel viszont már fél sikerünk lehet. Szervezkedésre fel!