Folytatódnak a beruházások Zalaegerszegen

Zalaegerszegen jelentős fejlesztések várhatók 2021-ben is, ezt Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere jelentette be évértékelőjén. A tavaly megkezdett projektek folytatódnak, az előkészítés szakaszában lévő intézményi és útfelújításokat elkezdhetik. 

Megújult az Erdődy-Hűvös-kastély, renoválták az andráshidai templomot, új hotel épült a városban, a Mária Magdolna-plébániatemplom felújítása épp zajlik, de a művészeknek is kedveznek. Korszerűsítik az Art mozit, a városi hangverseny- és kiállítóterem is renováláson esik át. A Göcseji Múzeum átépítését tízmilliárd forintból finanszírozzák. A város másik gigaberuházása, az 5,7 milliárd forintból megújuló szabadidőközpont munkálatai épp folynak, és a városi uszodát is megújítják.  

 

A 76-os főút

A 76-os főút

 

A polgármester emlékeztetett, hogy a járműipari tesztpálya is nemsoká elkészül, illetve harckocsigyárat is építenek hatvanmilliárd forintból a városba. Ennek alapkőletételére nemrég került sor egy kisebb tank bemutatóval egybekötve. Ugyanígy 2020-ban kezdődött a Science Park építése, és az inkubátorházat is bővítik.  

A közlekedési infrastruktúra is előnyére változott a településen: a Kovács Károly Városépítő Program keretében Zalaegerszeg belterületén zajlanak a közútfejlesztések. Az M76-os út építkezése folyik, a jövőben tervezik meghosszabbítását, így akár már Körmendig is el lehet jutni. A vasútvonalat is korszerűsítették Rédics és Zalaegerszeg közt. Éppen zajlik a Gébárti-tavat érintő út- és hídépítés.  

 

 

M. A. 

Forrás és fotó:mti/ Varga György