Képzési központot nyit Zalaegerszegen az MCC

Szeptembertől már Zalaegerszegen is elérhetővé válik a tehetséges fiataloknak, hogy a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzésein részt vegyenek.

Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, az MCC kuratóriumának elnöke elmondta, hogy olyan ingatlant kerestek, amely műemléki jellegű, viszont elhanyagolt. Céljuk, hogy a tanítás mellett felkarolják az épített örökséget is. A régi városháza épületének felújítása után nemcsak oktatási szerepet fog betölteni, hanem közösségi térként is működik majd, ahol a diákok előadásokon és élményfoglalkozásokon vehetnek részt.
 
A tehetséges diákokat támogatja az MCC
 
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy sajnos kevés épített örökségük maradt fenn és épp az MCC érkezésének hála, felújíthatják az 1787-ben épült régi városháza épületét.
Vigh László országgyűlési képviselő szerint az MCC és a hozzá hasonló szervezetek segítik a tehetséges fiatalokat és utat mutatnak nekik.
 
A Zalaegerszegen megnyílt regionális központot Sali Zsófia irányítja, aki tájékoztatásul elmondta, hogy az általános iskola felsőtagozatos és középiskolások tehetséggondozását kezdik meg az intézményben.
 
A régi városháza épületének felújítási munkálatai miatt ideiglenesen átmeneti helyen nyitják meg a központot, később pedig beköltözik végső helyére.
 
BG
Forrás: Zalaegerszeg, MCC
A képek illusztrációk