Közösségi és rendezvénytérré alakítják át a zalaegerszegi Art mozit

Közösségi és rendezvénytérré alakítják át a zalaegerszegi Art mozi nagytermét, amely a zalai megyeszékhely legnagyobb befogadóképességű termeként működhet a jövőben.

Bali Zoltán alpolgármester elmondta: a csaknem 160 millió forintba kerülő beruházáshoz állami pályázaton 138 millió forintot nyert el az önkormányzat, amelyet 21 milliós önrésszel egészítenek ki. Az átalakítás révén korszerűsítik az 1958-ban megnyitott, több mint 600 embert befogadó nagytermet és a színpadot, kicserélik a fűtési és a világítási rendszert, modernizálják a belsőépítészetet is a várhatóan őszre befejeződő munkálatok keretében. Vigh László fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a mozi funkciójára egyre kevésbé volt igény, ugyanakkor konferenciahelyszínre - az épülő járműipari tesztpálya miatt is - szükség van. Az átalakítás alatt álló létesítmény így a város rendezvényközpontja is lehet.

 

Közösségi és rendezvénytérré alakítják át a zalaegerszegi Art mozit

 

Flaisz Gergő, a létesítményt működtető Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a nagyterem vetítővásznának elbontása és a színpad kiszélesítése után még mindig több mint hatszáz személyes lesz a nézőtér. Az átalakítás miatt már egyeztettek a Hevesi Sándor Színházzal is, mert a teátrum közeljövőbeli felújítása idején a tervek szerint itt tartják majd a színházi előadásokat, így erre is alkalmassá teszik az épület nagytermét. Az emeleti vetítőterem pedig továbbra is megmarad moziként - tette hozzá.

 

T.D/MTI