Megtartották az osztrák AVL vállalat beruházásának bokrétaünnepét

Zalaegerszegen megtartották az osztrák AVL vállalat beruházásának bokrétaünnepét.

A ZalaZone tesztpálya közvetlen szomszédságában lévő területen egy iroda- és műhelyépületet épít fel az osztrák AVL vállalat, melynek beruházása várhatóan 2022. februárban készül el.
 
A bokrétaünnepen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
 
Az osztrák AVL járműipari fejlesztő vállalat nemzetközi szinten 11 ezer embert foglalkoztat, ebből a már meglévő zalaegerszegi telephelyén jelenleg 30 fő áll a cég alkalmazásában. Az új épületbe további 150 fő felvételét tervezik. A cég közreműködik a zalaegerszegi tesztpálya közös működtetésében is.
 
A ZalaZone tesztpálya létrehozásáról 2016-ban döntött a kormány, melynek eredményeképp újabb cégek érkeznek a településre. Az osztrák cég beruházásán kívül a Széchenyi István Egyetem kampusza is megépül, valamint befejeződik a Rheinmetall harckocsigyár építése is.
 
Dirk Janetzko, az AVL Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az érdi, két fővárosi, zalaegerszegi és kecskeméti telephelyeiken a kollégáik csúcstechnológiás környezetben dolgoznak. A létesítményekben K+F tervezéssel, szimulációval, teszteléssel, szoftverfejlesztéssel, kalibrációval és gyártástervezéssel foglalkoznak.
 
A cég beruházása 7 millió euróba kerül. A munkálatok várhatóan 2022. februárban fejeződnek be, de leghamarabb májustól vehetik át az épületet.
 
BG
Forrás: MTI, Zalaegerszeg
Képek: MTI/ Varga György