Mézes-napok a Göncziben

A méz nemcsak csábító nyalánkság, és ételízesítő, sőt a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem hizlal...

A méz nemcsak csábító nyalánkság, és ételízesítő, sőt a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem hizlal. Cukrai ugyanis - főleg gyümölcs- és szőlőcukor - egyszerűen és gyorsan felszívódnak, s bár szerves savai javítják az étvágyat, az emésztést is serkentik. A mézfogyasztás aktívabb életvitelt eredményez, így inkább az elhízás ellen hat...

Az édes egészség


Az elmúlt hét végén a Gönczi Ferenc ÁMK-ban rengeteg hasonló hasznos információt tudhattak meg az érdeklődők a mézről, a Kárpát-medencei Mézfesztivál alkalmával. Jordán Ferenc, a szervező Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete nevében elmondta, hogy a rendezvény célja nem más, mint megismertetni a lakosságot a méhészeti termékekkel, mert sajnos Magyarországon nagyon alacsony a mézfogyasztás. Az emberek nem is sejtik, hogy mekkora pozitív egészségügyi hatással bíró terméket hagynak az üzletek polcain.
Kiss Bódog Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke az ünnepélyes fesztiválnyitón utalt rá, hogy a méhészetben olyan több ezer éves kultúra rejlik, amivel hungarikumot teremthetünk. A rendezvény jó alkalom arra, hogy a szakmabeliek életlehetőségei javuljanak, s termékeikkel eljussanak az emberekhez."

(Forrás: www.zalaegerszeg.hu)