Milliókat fordít fejlesztésekre az E.ON Zalaegerszegen

Az E.ON Hungária Csoport 2021-ben 750 millió forintot fordít az áram- és gázhálózat fejlesztésére Zalaegerszegen.

A fejlesztések során többek között kicserélik a gáz és villamosvezetékeket és önerőből újakat építenek helyettük. A céljuk, hogy folyamatos legyen a város energiaellátása.
 
Felkészítik az áramhálózatot a fenntartható és környezetbarát energiák használatára
 
A Zala megyei ügyfelek közül egyre többen telepítenek napelemet a tetőre, emellett pedig az építés alatt álló új otthonok és épületek miatt sokan szeretnének földgáz hálózatra csatlakozni.
 
Zalaegerszegen a Rákóczi utcában június 1-jén kezdtek el kicserélni közel 1 kilométernyi gázvezetéket. A 160 millió forintos beruházás jelenleg is tart, mellette pedig a Páterdombon és más területeken is zajlanak munkálatok.
 
Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere örül a beruházásnak, mert a lakossági és ipari szolgáltatások fejlesztése kiemelt fontosságúnak számít. Elkerülhetetlen, hogy az áramellátás akadozzon, de törekednek rá, hogy minél rövidebb ideig tartson.
 
Somodi Gábor, az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy mindig az önkormányzatokkal összehangoltan végzik a munkákat, hogy a települések fejlesztési terveihez igazítsák a legmegfelelőbb technológiát. A rekonstrukció során felkészítik a hálózatot a fenntartható és környezetbarát technológiák használatára.
 
345 millió forint értékben 3 kilóméter hosszú gázelosztó vezetéket cserélnek ki Zalaegerszegen. Miután végeztek a munkákkal, az aszfaltburkolatot, a térkövet és járdát, valamint az úttest és járda közötti füvesített, fásított területet is zöldsávosítják. Az új gázvezetékek építése 55 millió forintba kerül.
 
A zalaegerszegi áramhálózatot 4,5 km vezetékkel és 16 új transzformátorállomással bővítik. Az áramhálózat fejlesztése 363 millió forintba került. A lakossági áramellátása mellett kiemelten fontos az ipari park és a harckocsigyár fejlesztése is.
Az E.ON az idei fejlesztésekkel együtt 2015 óta összesen 3,1 milliárd forintot fordított Zalaegerszeg energiahálózatának korszerűsítésére.
 
 
BG
Forrás: Zalaegerszeg, E.ON weboldala
A képek illusztrációk