Mobiljeggyel és kötelező maszkviseléssel védekeznek a városok

A közösségi közlekedés átalakításával is reagál több nagyváros önkormányzata a koronavírus-járványra, emellett védőfelszereléseket juttatnak, illetve előírják viselésüket országszerte több településen.

Zalaegerszegen május 1-jétől szigorításokat rendelt el Balaicz Zoltán polgármester a szájmaszkok viselésében. Buszokon, várókban, a piacon és a vásárcsarnokban kötelező lesz a védőmaszk vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete, de a polgármester felszólítja a kereskedelmi egységek, üzletek, bevásárlóközpontok tulajdonosait, illetve üzemeltetőit, hogy csatlakozzanak ehhez a szabályozáshoz, továbbá tartassák be a távolságtartási ajánlásokat is.

 

Mobiljeggyel és kötelező maszkviseléssel védekeznek a városok

 

Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be országszerte a lottózókban - közölte a Szerencsejáték Zrt. A közlemény szerint a boltokban tartózkodók létszámát a cég korlátozta, egyszerre legfeljebb hárman lehetnek egy helyiségben a lottózó munkatársain kívül, sorban állásnál pedig padlómatrica figyelmeztet az ajánlott kétméteres távolság betartására.

 

MTI/T.D.