Okoseszközök segítik Zalaegerszeg turizmusát

Zalaegerszeg 200 millió forint uniós támogatásban részesült, melyből okoseszközöket szereztek be annak érdekében, hogy a település turisztikai látványosságait tovább növeljék.

A Széchenyi 2020 program keretéből okoseszközöket szereztek be. Zalaegerszeg belvárosban 53 jeladót telepítésével ingyenes wifi-zónát alakítottak ki. A beruházás keretében még 3 kültéri érintőképernyős. interaktív információs terminált, 3 pár kültéri okospadot, valamint a gyerekek számára egy okos játszóeszközt és ingyenes wifi routereket telepítettek.
 
Az alkamazással túraútvonalat is tervezhetnek
 
A "Smart City" eszközrendszer segítségével tovább növelhetik Zalaegerszeg turisztikai vonzerejét. A cél, hogy a város jelenlegi látványosságait, a Göcseji Falumúzeumot, a tévétornyot, az AquaCity-t, Alsóerdei Sport- és Élményparkot tovább népszerűsítsék a technológia által.
 
A projekt részeként kifejlesztett e-City Zalaegerszeg turisztikai portál és mobilalkalmazást a felhasználók letölthetik androidos és IOS platformokra. Az applikáció segítségével információkat gyűjthetnek parkolásról, menetrendekről, elektromos-autó töltőállomásokról, piacnapokkal és egyes közszolgáltatások elérhetőségével kapcsolatban. A túrázásra vágyók túraútvonalakat is tervezhetnek az alkalmazás segítségével.
 
A projektet Zalaegerszeg turisztikai vonzerejének növelése a „Smart City” eszközrendszerével című TOP-6.1.4-15-ZL1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében valósították meg.
 
BG
Forrás: MTI, 24.hu, Zaol
A képek illusztrációk