Prototípusgyártás indul a zalaegerszegi Flextronics-nél

Összesen kilencmilliárd forintos beruházás keretén belül bővít az autóipari Flextronics International Kft. Sárváron és Zalaegerszegen is. Autonóm járműveket támogató, ileltve csúcstechnológiás eszközöket is gyártanak majd. 

A beruházást a kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint. Sajtótájékoztatón kitért rá, hogy a vállalat 120 munkahelyet teremt a fejlesztésekkel, az autóipari beruházás pedig gazdasági fellendítő erővel bír. Mint kiemelte, eddig sikeres volt az autóiparban az elektromobilitásra való átállás, ami az ország iparának rendkívül kedvező. A beszállítói háttér folyamatos fejlesztésére is szükség van, továbbá megfelelő alapanyagra és alkatrészre - tette hozzá a külügyminiszter.  

 

Üzemátogatáson

Üzemátogatáson

 

A Flextronics International Kft. sárvári és zalaegerszegi beruházásával stabilizálja egyébként is világszínvonalú cégét, munkahelyeket teremt és csúcstechnológiás eszközöket gyárt majd. Péter Ágota, a Flextronics International Kft. alelnöke szerint a jelenlegi fejlesztés következtében több munkakört is hirdetnek majd, a tervezett 120 munkaerőből 80 magasan képzett szakember lesz.  

A Flextronics zalaegerszegi üzemében is csúcstechnológiai autóipari terméket gyárt majd. Ez azt jelenti, hogy adatokat fogad és dolgoz fel a rendszer, valamint támogatja a negyedik szintű, csaknem teljesen autonóm járműveket is, emelte ki az alelnök. A termékek közt lesz olyan is, amely az akkumulátorfeszültséget szabályozza és olyan is, amely egy nagyfeszültségű elektromos turbótöltő lesz, a harmadik pedig egy érzékelőkkel és kamerákkal rendelkező autóvilágítási vezérlő lesz. A prototípusokat Zalaegerszegen készítik, a tervek szerint a tömeggyártás 2023-ban kezdődhet el. 


 
 M.A. 
Forrás és fotó: MTI/ Varga György