Saját autóval a reptérre - a legegyszerűbb megoldás

Ha repülővel külföldre utazunk, legyen az néhány napos üzleti út vagy egy hosszabb kiruccanás, mindig kérdés, hogyan közlekedjünk otthonunk és a reptér között. A legkényelmesebb és legpraktikusabb választás ilyenkor a saját autó használata.

 

Az utazás egyik sarkalatos pontja, hogy időben érjünk ki a reptérre, számunkra elfogadható árakon. Erre több lehetőség van. Kijuthatunk tömegközlekedéssel, ahol zötykölődhetünk egy zsúfolt járművön, fokozottan figyelve a csomagjainkra. Hívhatunk taxit, mely nem kevés összegbe kerül, drukkolva, hogy időben megérkezzen. A legjobb döntés azonban, ha saját járgányunkat használjuk, hisz a Liszt Ferenc reptéren több parkoló között választhatunk, mert lehetőség van reptéri parkolásra olcsón. Fapados árakkal számolhatunk, akár rövid, akár hosszú távra szeretnénk az autónkat ott hagyni, ráadásul, amíg mi külföldön tartózkodunk, az autónkat biztonságban tudhatjuk az őrzött reptéri parkolóban.

 

A megfelelő parkoló kiválasztása

 

Több parkoló is rendelkezésünkre áll a budapesti légikikötő mellett. Az, hogy melyik a szimpatikus, függ attól, hogy mennyi időre szeretnénk négykerekű kedvencünket ott tartani, illetve mennyit szeretnénk parkolásra költeni. Lehetőségünk van rövid távra, közvetlenül a terminál mellett hagyni autónkat, vagy néhány perces sétával olyan helyen parkolni, ahol akár egy hétre is biztonságban megpihenhet a járgány.

 

Akár repülőnk indulása előtt 12 hónappal foglalhatunk helyet online a ferihegyi parkolók valamelyikébe

 

Parkoló foglalás egyszerűen

 

Ha nemcsak pár percet szeretnénk a reptéren várakozni, hanem legalább egy éjszakát távol töltünk, akkor érdemes interneten lefoglalni gépjárművünk helyét. Azon túl, hogy biztosak lehetünk benne, hogy nem érkezünk potyára, igazán pénztárcabarát megoldás, mert az előre foglalással még pénzt is spórolhatunk a kedvezményes online áraknak köszönhetően. Nem kell mást tennünk, csak kiválasztani a parkolót, megjelölni az érkezés és távozás időpontját, bankkártyával fizetni és kinyomtatni a visszaigazoló pdf dokumentumot. Ha úgy alakul, hogy az utazás elmarad, vagy későbbi időpontban indulunk, 12 órával korábban akár költségek nélkül módosítható vagy lemondható.

 

A ferihegyi reptéren minden adott, hogy saját tempónkban, nyugodtan érkezzünk meg indulás előtt, biztonságban és költséghatékonyan hagyjuk autónkat a parkolóban nyaralásunk alatt, és amikor a repülőgépről leszálltunk, kényelmesen tudjunk majd hazajutni csomagjainkkal.