Több milliárdos egészségügyi fejlesztés valósult meg Zalaegerszegen

A zalaegerszegi MouldTech System Kft 4,4 milliárdból új egészségipari fejlesztést valósított meg a kormány támogatásával.

A MouldTech Systems Kft 20 éves fennállása alatt kezdetben szerszámgyártással foglalkozott, majd később kutatás-fejlesztési tevékenységekbe kezdett. Az autóipar, orvosi műszerek, elektronikai és védelmi ipar beszállítójaként ismert vállalatnak saját kutatóközpontja és K+F részlege van.
 
A vállalat védőfelszereléseket gyártott a koronavírus járvány időszaka alatt
 
Egyed Péter, a MouldTech Systems Kft tulajdonos ügyvezetője szerint infrastrukturális és technológiai beruházásaik lehetővé teszi, hogy a világon bármilyen igényt ki tudjanak szolgálni.
 
A vállalat nagyon gyorsan reagált a Covid miatt bekövetkezett változásokra, pár héten belül saját fejlesztésű termékeket, védőfelszereléseket gyártottak, amiket utána kórházakba, iskolákba és állami intézményekbe továbbítottak.
 
Varga Mihály közösségi oldalán jelentette be, hogy a MouldTech Systems Kft 4,4 milliárd forint értékű beruházásához az Egészségipari Támogatási Program keretében több mint 3,5 milliárd forinttal járult hozzá a kormány. Hozzátette még, hogy hazánknak képesnek kell lennie, hogy saját maga gyártson védőeszközöket.
 
Az Egészségipari Támogatási Program keretében 83 egészségipari beruházást valósítanak meg a kormány 66 milliárd forint támogatásával.
 
BG
Forrás: MouldTech System Kft, MTI
A képek illusztrációk