Több mint 120 milliárdból fejlődik Zalaegerszeg

Zalaegerszeg 120 milliárdból fejleszti gazdaságát, amivel 1500 munkahelyet teremt a városban. 2014-ig 4000 munkahelyet hoztak létre és összesen 2,9 százalékos volt a munkanélküliségi ráta.

Zalaegerszegre a ZalaZone tesztpálya miatt újabbnál újabb befektetők érkeznek, mint a Rheinmetall 60 milliárd forintból épülő harckocsigyára, a  Metrans 33 milliárd forintból  kialakításra kerülő közúti, vasúti terminálja és logisztikai központja, valamint a Dronemotive drónkutatási és fejlesztési kompetenciaközpont.
 
Jelentős fejlesztések zajnalak Zalaegerszegen
 
Zalaegerszeg városvezetése 2,3 milliárd forintot fordított az északi ipari parkban új területekre és fejlesztette az infrasturktúrát. A járműiparban érdekelt MouldTech Systems 4,5 milliárdból bővítette ugyanitt meglévő csarnokait, és a TÜV Rheinland is bejelentette, hogy akkumulátor-tesztközpontját, valamint a hagyományos és önvezető járművek típusvizsgálatát végzi majd az a városban kialakítandó új bázisán. Zalaegerszegen még egy lazacfarm építése is megkezdődik hamarosan 11 milliárd forint értékben.
 
A település közlekedésfejlesztésért a a Kovács Károly Városépítő Program keretében 15 milliárd forintból 91 helyszínen zajlik utak, járdák, parkolók felújítása és építése. Három évvel ezelőtt megkezdték a kerékpárutak építését, amivel 19 kilométeres szakaszt fejeznek be 2022 végéig, de terveik szerint 2024-ig további 10 kilométernyi szakasszal bővül a kerékpárút.
 
A városban 2022 tavaszára befejezik a 9,5 milliárd forintból elkészülő új uszoda és városi strand építése, lezárul az alsóerdei sport- és élménypark 5,2 milliárdos beruházása, amelybe a tévétorony és környezetének felújítása is hozzátartozik. Megnyílik a csaknem 2 milliárd forintból felújított Göcseji Múzeum, valamint az új szárnyként, több mint 8 milliárd forintból épülő Mindszentyneum.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk