Új hotel nyitotta meg kapuit Zalaegerszegen

Schanda Tamás a kínai tulajdonban lévő Willis Hotel átadóünnepségén hangsúlyozta: meg kell őrizni a magyar gazdaság működőképességét, amelyben a turizmusnak, és az üzleti utazásoknak kiemelt szerepe van.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerint szükség van arra, hogy a turizmus is működjön, szükség van beruházásokra, olyan intézményekre, amelyek munkahelyeket hoznak létre. Emlékeztetett arra, hogy a turizmus Magyarország egyik legsikeresebb ágazata, a pandémia viszont sokat ártott a szektornak. Nem ellentmondás ugyanakkor, hogy a világjárvány közepette avatnak fel egy szállodát, mert Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus még egyszer megbénítsa az országot - jelentette ki az államtitkár. Schanda Tamás hangsúlyozta: Zalaegerszeg innovatív, dinamikusan fejlődő, modern várossá vált, a régió gazdasági és ipari központja. 
 
willishotel
 
Vej Vej Csang, a négycsillagos hotel igazgatója, a tulajdonos család képviseletében felidézte, hogy 2017-ben vásárolták meg a hotel épületét és kezdték el a fejlesztést. A korszerűsítéssel 64 szobás hotelt alakítottak ki, amelynek 100 férőhelyes konferenciaközpontja, 120 személyes étterme és 1000 négyzetméteres wellness-központja is van. Korábbi közlés szerint a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd forintot. Kereskedelmi, turisztikai, rekreációs célú hotelkomplexumot alakítottak ki a jelentős fejlődés előtt álló Zalaegerszeg belvárosában - mondta a szállodaigazgató. Vigh László országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeget olyan várossá szeretnék fejleszteni, ahol kiváló szálláshelyek vannak, ahol mindenki munkát talál, aki szeretne elhelyezkedni, és ahol meg lehet találni a tanulási lehetőségeket is.
 
MTI/T.D.